HOME

EDUgrid Projecten Virtual Visit Educatie Support Over ons Contact English
Eigen Opensim grid

Een OpenSim grid biedt de mogelijkheid om binnen uw educatieve instituut of bedrijf een eigen virtuele wereld te creëren. U heeft volledige controle over het grid, u bepaalt de regels voor deze wereld en voor de gebruikers. Zo kunt u een veilige 3D omgeving creëren voor uw leerlingen. Het is zelfs mogelijk een eigen domeinnaam aan het grid te koppelen.

OpenSim grid 'Do It Yourself'
De kosten van een OpenSim grid kunnen vrij laag gehouden worden als u alles zelf doet. Het is mogelijk om een eigen server of computer in te richten om hier OpenSim op te draaien. Het enige wat het u kost is tijd. Maar u kunt er ook voor kiezen om een kant en klaar grid te huren.

Lege simOpenSim grid huren
Een grid huren is eenvoudiger, u kunt direct aan de slag met content en u hoeft zich niet te bekommeren over de achterliggende technische implementatie, updates and backups. Het grid staat 24/7 voor u klaar, u kunt direct aan de slag. De kleinste configuratie is een server met accountbeheer + één regio en kan uitgebreid worden met vier extra regio's, elke regio wordt leeg geleverd en heeft een afmeting van 256x256 meter (zie foto). Uiteraard zijn ook andere configuraties mogelijk.

Extra's
Naast lege regio's is het ook mogelijk om reeds gevulde regio's te laten installeren. Zo kan er bijvoorbeeld een, speciaal op het onderwijs gerichte, regio worden geïnstalleerd met een grote hoeveelheid kleding, gebouwen, meubels, textures en overig materiaal.

Wat doet 3DLES?
3DLES host OpenSim servers, bouwt en script nieuwe projecten en beheert op dit moment een flink aantal educatieve regio's op diverse OpenSim grids en servers, zoals: de Taaldorpen Chatterdale en Parolay van Digischool (VO), Het Hebreeuwse taaleiland van de Universiteit van Tilburg, de Hogeschool Utrecht met het GreenIT project, Sloodle en de Niflar gebieden.

Ondersteuning
3DLES kan uw project ondersteunen of zelfs volledig beheren. We hebben ruime ervaring in educatieve projecten in virtuele werelden en werken samen met de EDUsim-NL groep die sinds 2009 bezig zijn met het ontwikkelen en beheren van een gedeeld educatief Virtueel Universum waarin kennis en materiaal met elkaar worden uitgewisseld.

Rondkijken?
Wilt u eerst zelf eens rondkijken op het 3DLES EDUgrid om te zien wat de mogelijkheden zijn, vraag dan via het formulier aan de onderkant van deze pagina een account aan.
 

PRIJZEN
Eén educatief eiland op het EDUgrid Losse eilanden worden op het 3DLES EDUgrid geplaatst, dit grid is open voor bezoekers via hypergird.

Een eigen OpenSim grid moet minimaal voor 6 maanden worden gehuurd en wordt gehost op een dedicated server.

- Elke regio kan maximaal 20.000 prims 
- Updates naar de laatste stabiele versie van OpenSim (grondig getest door ons).
- Automatische herstart (alleen als het nodig is)
- regelmatig back-ups van de regio's

 Het opzetten van een regio op het EDU grid of een nieuw grid kost meestal 1-2 dagen na ontvangst van de eenmalige set-up kosten en de eerste maandelijkse betaling.

Set-up kosten € 120,00 (eenmalig)
maandelijks €   40,00
Eén eiland op het EDUgrid (niet educatief)
Set-up kosten € 195,00 (eenmalig)
maandelijks €   65,00
Grid + 1 regio (dedicated server)
Set-up kosten € 225,00 (eenmalig)
maandelijks € 95,00
4 extra regio's
Set-up kosten € 100,00 (eenmalig)
maandelijks € 95,00
Extra's
Edu Freebies regio
op één van de 4 regio's
€ 25,00 (eenmalig)

Andere configuraties zijn op aanvraag

Alle prijzen zijn inclusief 21 % BTW


Informatie aanvraag
Wilt u meer weten over het huren van een OpenSim grid, vul dan onderstaand formulier in.

Naam:
Bedrijf of instelling:
Telefoon:
Email:
Interesse: U wilt een account aanvragen om rond te kijken op het 3DLES EDUgrid
U wilt meer informatie over het huren van een grid
U wilt een grid huren én 3DLES bij het educatieve project betrekken
Anders... (gebruik tekstveld onderaan voor uw wensen)
 
  Ik heb deze website gevonden door
Tekst:

p.s. NAAM, EMAIL en TEKST moeten altijd ingevuld worden.